Houtskeletbouw

Het principe van houtskeletbouw (HSB) is een beproefd duurzaam bouwsysteem. Het bouwen met hout biedt vele voordelen. Door de goede eigenschappen van hout bieden deze woningen een behaaglijk en gezond woon- en binnenklimaat. Ook voor een duurzame wereld is het gebruik van hout aan te bevelen. Hout is een onuitputtelijke natuurlijke bron en klimaatneutraal.

HSB betekent een lichtere constructie, uw huis weegt minder. Hierdoor kan worden volstaan met een goedkopere fundering, dit heeft een positief effect op de bouwkosten.

Daarnaast zijn woningaanpassingen en verbouwingen in de toekomst eenvoudiger en goedkoper uit te voeren dan bij de traditionele bouw.

Bij de HSB bouwwijze zijn de wanden opgebouwd uit houten staanders (stijlen) die aan weerszijden zijn afgewerkt met plaatmateriaal. Het isolatiemateriaal wordt tussen de stijlen aangebracht. De buitenafwerking is een gemetselde muur in een steensoort naar keuze of plaatmateriaal.

Houtskeletbouwwoningen hebben hoge isolatiewaarden, tot RC 5. Het is zelfs mogelijk om met houtskeletbouw een nul huis / passief huis te realiseren met een RC waarde van 10.


Overzicht van onze houtskeletbouw projecten

Hieronder vindt u een interessant artikel van BouwTotaal over de toepasbaarheid van houtskeletbouw:
BouwTotaal HSB artikel pag. 1.pdf
BouwTotaal HSB artikel pag. 10 - 13.pdf

(Bron: BouwTotaal, jaargang 13, nummer 7/8, augustus 2016)