Verschil verbouw, renovatie en restauratie

Het verschil tussen verbouwen, renoveren en restaureren is niet altijd voor iedereen duidelijk. Daarom leest u hieronder een toelichting waarin de verschillen worden aangegeven. Zo weet u precies waarmee wij u kunnen helpen.

Verbouw
Verbouw betekent het plaatsen en/of uitbreken van muren, het uitbreiden van uw woonruimte of een aanbouw plaatsen.  Er worden zichtbare veranderingen aangebracht in o.a. vierkante meters. Er is sprake van veranderen en uitbreiden.

Renovatie
Bij renovatie passen wij een gebouw dusdanig aan dat het weer voldoet aan de eisen van deze tijd op het gebied van duurzaamheid, brandveiligheid, etc. Hierbij maken we gebruik van zowel oude als nieuwe materialen en technieken.

Het kan gaan om het herstellen van de oude uitstraling van het te renoveren gebouw of juist een nieuwe uitstraling. Door middel van een dak- of gevelrenovatie de uitstraling van een pand aanzienlijk verbeteren. Als dit wordt gecombineerd met het isoleren van het dak en gevels en het toepassen van isolatieglas dan wordt ook het comfort en de duurzaamheid verhoogd. 

Met andere woorden, er is sprake van herstellen en aanpassen aan de eisen van huidige tijd.

Restauratie
Naast renovatie zijn wij ook actief met restauratie. Het grote verschil tussen restauratie en renovatie is, dat we bij restauratie alleen traditionele materialen en technieken gebruiken. Monumentale panden behouden zo hun karakteristieke eigenschappen.
Hierbij is sprake van herstellen middels traditionele materialen en technieken, vaak bij monumentale panden.