Over ons

Geschiedenis

Bouwbedrijf KOOI is een zelfstandig familiebedrijf. Het bedrijf is in 1945 in Appingedam gestart en in zijn huidige vorm uitgegroeid tot middelgroot bouwbedrijf met circa 80 medewerkers. Bouwbedrijf KOOI is actief in alle takken van de bouwsport; van calculatie, werkvoorbereiding en projectbegeleiding tot de uitvoering en realisatie van het eindproduct op de bouwplaats.


Actief zijn als familiebedrijf betekent voor ons ook: Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen:

  • Het actief opleiden van jonge gemotiveerde timmerlieden in BBL- en BOL-opleidingstrajecten.
  • Het bieden van stageplaatsen op kantoor voor HBO-bouwkunde studenten. 
  • In 2013 zijn wij door Fundeon genomineerd voor “Beste Leerbedrijf Nederland”.
  • Social Return, waarbij wij actief meedenken én meewerken om medewerkers met een beperking of medewerkers die langdurig uit het arbeidsproces zijn geweest een kans te geven terug te keren in de werksituatie.
  • Duurzaamheid in al zijn aspecten een wezenlijke rol laten spelen om verspilling van arbeid, milieu en tijd tegen te gaan.

 

BV Bouwbedrijf KOOI Appingedam is op vele terreinen gecertificeerd en volledig uitgerust om uw project te realiseren conform uw eisen en wensen.


Bouwervaring en noviteiten 


In de bijna 70-jarige geschiedenis kan Bouwbedrijf KOOI zich buigen op een enorme bouwervaring. Eén van onze specialiteiten is houtskeletbouw. Met een eigen fabriek voor houtskeletbouwelementen, zijn wij de toeleverancier voor de eigen woning- en utiliteitsbouw.

Daarnaast hebben wij 1-2-3 HUIS ontwikkeld; een bouwconcept voor de seriematige woningbouw. Prefab bouwelementen voor de projectmatige bouw worden in onze eigen fabriek onder geconditioneerde omstandigheden gefabriceerd, waarna de bouwelementen op de bouwplaats worden gemonteerd.