Stadskanaal - Noorderpoort

Opdrachtgever : Noorderpoort
Bouwjaar : 2013-2014
Architect  : Mecanoo architecten bv
Plaats : Stadskanaal

Bouwcombinatie Noorderpoort (BV Bouwbedrijf Kooi Appingedam en Gebr. Benus Benus) bouwde voor de school voor beroepsonderwijs Stadskanaal een nieuw gebouw. Dit is een ontmoetingsplaats van onderwijs, bedrijfsleven, instellingen, branches en sportverenigingen, centraal op het sportcomplex. Binnen de school volgen ca. 1.300 leerlingen opleidingen.

Vernieuwend is de samenwerking tussen onderwijs en gemeenten, bedrijfsleven en instellingen. Wooncorporatie Lefier, SSPB Praktijkcentrum Bouw, opleidingsbedrijf InstallatieWerk Noord en Witec fijnmechanische techniek participeren in het gebouw, zodat een multifunctioneel complex ontstaat. Daarnaast zijn ook de gemeente en de sportverenigingen belangrijke partners.

De school is een multifunctioneel gebouw van ca. 8.000 m2 met een uitnodigende en markante uitstraling. Geen traditionele school, maar een moderne onderwijsomgeving waar theorie en praktijk vloeiend in elkaar overlopen. Het gebouw is gerealiseerd op een locatie van 28.000 m2 en heeft een bruto vloeroppervlakte van ca 8.000 m2. 

 

Terug naar utiliteitsbouw